4 tips voor het verzorgen van je kerstboom

Nordmann kerstboom online bestellen tips verzorgen - kerstboombezorging.nl

Prachtig zo’n echte boom, maar dan moet ‘ie wel zijn naalden tot na de kerst behouden! Dat kan gelukkig prima door je nieuwe groene vriend goed te verzorgen. Kerstbomen kunnen namelijk net als mensen wel een beetje liefde gebruiken. Met deze tips help jij je kerstboom moeiteloos de feestdagen door.

Kerstboombezorging.nl Nordmann kerstboom online bestellen bezorgen verzorgen tips

Laat je boom wennen

Eindelijk wordt ‘ie dan bezorgd, het stralende middelpunt gedurende deze donkere dagen. Om je kerstboom een een optimale start te geven laat je hem eerst op temperatuur komen in een koelere ruimte (zoals de garage, hal of bijkeuken). De shock van de kou buiten naar de warmte binnen is namelijk even omschakelen voor je nieuwe kerstboom. Je boom een dag laten wennen is voldoende.

De juiste plek

In navolging van tip 1 is de positionering van de kerstboom in huis ook erg belangrijk. De boom vindt het niet fijn om naast een haard of bij een verwarming de staan. De hitte droogt de boom namelijk sneller uit. Zet de boom op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht en op afstand van een hittebron.

Spar Kerstboombezorging.nl Nordmann kerstboom online bestellen bezorgen tips verzorgen

De juiste hoeveelheid water

Bomen met kluit
Zorg ervoor dat de grond van een kerstboom met kluit ( in pot) altijd wat vochtig is, maar niet kletsnat. Staat de boom binnen, zorg dan dat deze iedere dag een halve tot hele liter water krijgt.

Bomen zonder kluit
Heb je een gezaagde boom, zorg er dan voor dat deze altijd in een bodempje water staat. Ideaal is een standaard met waterreservoir. Zo heeft je boom altijd wat te drinken, en houdt hij z’n naalden langer vast. We raden daarom bij een gezaagde boom onze EasyFix standaard aan.

Kerstmaaltijd

Wij mensen zijn niet de enige die uitkijken naar een lekkere kerstmaaltijd. Ook jouw prachtige kerstboom heeft honger en kan wel wat voeding gebruiken. Poken is universele plantenvoeding en bevat alles wat je boom nodig heeft. Zo komen jullie samen heelhuids de kerst door!

Wat doe jij om jouw kerstboom goed te verzorgen? Laat het vooral weten in de comments! 

Meer tips en inspiratie over kerstbomen lezen? Lees dan al onze artikelen of volg ons via Instagram op @kerstboombezorging.nl en via Facebook op onze pagina Kerstboombezorging.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *